ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ! ΕΣΤΙΑΣΗ: ΜΟΝΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – ΝΕΟ LOCKDOWN AΠΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

0
633

«Ακούσαμε τους επιστήμονες, πήραμε εγκαίρως αποφάσεις και κλείσαμε τη χώρα νωρίτερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Αποφύγαμε το πρώτο κύμα της πανδημίας, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε το ίδιο με το δεύτερο.

Όταν τον χειμώνα μεταφέρουμε εντός κλειστών χώρων τις δραστηριότητες μας, τότε θα υπάρξει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα αν τα καταφέραμε» παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, σε συνέδριο που συνδιοργανώνουν το ινστιτούτο γεωπολιτικών αναλύσεων Eurasia Group και η οργάνωση Flagship Pioneering με τίτλο «Βeyond the Pandemic: A Radical New Approach to Health Security.

Ουσιαστικά, ο Κ.Μητσοτάκης με την φράση «Όταν τον χειμώνα μεταφέρουμε εντός κλειστών χώρων τις δραστηριότητες μας, τότε θα υπάρξει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα αν τα καταφέραμε» άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί νέο lockdown και ότι ο καλός καιρός και η έλευση του θέρους είναι αυτή που, όπως και πέρσι, μείωσε την δυναμική της πανδημίας και του ιού. Και το χειμώνα θα δούμε αν θα επιβληθεί πάλι lockdown είπε, ουσιαστικά, αφήνοντας ανοικτό το σχετικό ενδεχόμενο.

Κάποια εστιατόρια δεν αποκλείεται να επιτρέψουν την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους τους μόνον στους πλήρως εμβολιασμένους.

«Όταν διασφαλίσουμε το δικαίωμα όλων των ενηλίκων στον εμβολιασμό, τότε θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση περί διευκολύνσεων προς τους πλήρως εμβολιασμένους. Όταν τον χειμώνα μεταφέρουμε εντός τις δραστηριότητες μας, τότε θα υπάρξει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για παράδειγμα, ανέφερε, κάποια εστιατόρια δεν αποκλείεται να επιτρέψουν την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους τους μόνον στους πλήρως εμβολιασμένους.


Έχουμε σχέδιο να ανοίξουμε τον τουρισμό μας με ασφάλεια

«Έχουμε σχέδιο να ανοίξουμε τον τουρισμό μας με ασφάλεια. Έχουμε επιπρόσθετα εργαλεία φέτος. Φέτος μπορούμε να αξιοποιήσουμε κάτι, που ήταν ελληνική πρόταση, το Ψηφιακό πιστοποιητικό για τον covid – 19, χρησιμοποιούμε επίσης ευρέως τα self tests, κάτι που μας βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα το μοτίβο της πανδημίας του κορωνοϊού» υποστήριξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παραδέχθηκε ωστόσο τις καθυστερήσεις τις ΕΕ στο θέμα του εμβολιασμού των πολιτών:

«Ναι, υπήρξαν καθυστερήσεις σε επίπεδο ΕΕ σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό του πληθυσμού. Ωστόσο, είμαι υπερήφανος γιατί η ΕΕ κατόρθωσε να αγοράσει για λογαριασμό όλων των κράτων-μελών της Ένωσης. Δεν ήθελα να βρεθώ στη θέση να αναμετρηθώ με κράτη όπως η Γαλλία και η Γερμανία, προκειμένου να εξασφαλίσω επαρκείς δόσεις εμβολίου για τη χώρα μου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.