Τουρκικό θράσος: Η Άγκυρα προειδοποιεί και απειλεί Ελλάδα, Κύπρο και Γαλλία!

0
51

Αφορμή για τον λίβελο του τουρκικού ΥΠΕΞ, οι έρευνες του Nautical Geo στην κυπριακή ΑΟΖ – Ενοχλεί η ελληνογαλλική συμφωνία

Ξεπερνούν τα όρια της λογικής τα λιβελογραφήματα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο σε κάθε του ανακοίνωση γίνεται όλο και πιο προκλητικό, με αυξανόμενες τάσεις διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Αυτή τη φορά αφορμή ήταν η ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες του Nautical Geo στην ΑΟΖ της (σ.σ. είχε αντιδράσει αρχικά με NAVTEX χθες). Το ερευνητικό πλοίο έχει ήδη παρενοχληθεί από τουρκικά πολεμικά κατά τις δραστηριότητές του στην Κρήτη και τώρα γίνεται το ίδιο και στα κυπριακά ύδατα, τα οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο ότι… αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια και συμμετέχουν σε «μονομερείς και προκλητικές ενέργειες»!

Μάλιστα, σχολιάζοντας με έμμεσο τρόπο και την ελληνο-γαλλική αμυντική συμφωνία, επισημαίνει «σε τρίτες χώρες ότι δεν πρέπει να αποτελούν όργανο αυτών των δράσεων» και απειλεί ότι «γίνονται τα απαραίτητα βήματα στο πεδίο και στο τραπέζι ενάντια σε αυτές τις μονομερείς ενέργειες»!

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Όπως είναι γνωστό, ο λόγος για τις εντάσεις τα τελευταία χρόνια στην Ανατολική Μεσόγειο είναι οι μαξιμαλιστικές θαλάσσιας διεκδικήσεις δικαιοδοσίας της Ελλάδας και της ‘Ελληνοκυπριακής Διοίκησης’ (σ.σ. η Κυπριακή Δημοκρατία την οποία δεν αναγνωρίζει η Τουρκία) και οι μονομερείς ενέργειες που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της ‘ΤΔΒΚ’ (σ.σ. το ψευδοκράτος) στην Ανατολή Μεσόγειο.

Ο αξιότιμος Πρόεδρός μας πρότεινε στην ΕΕ να συγκαλέσει μια ολοκληρωμένη διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο πέρυσι και η ‘ΤΔΒΚ’, ο συνιδιοκτήτης του νησιού, έκανε μια λεπτομερή πρόταση στην ελληνοκυπριακή πλευρά στις 13 Ιουλίου 2019 σχετικά με τους πόρους υδρογονανθράκων.

Ενώ όλες αυτές οι προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι, φαίνεται ότι η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Κύπρου προσπάθησαν να συμμετάσχουν σε μονομερείς και προκλητικές δραστηριότητες τους τελευταίους μήνες αυξάνοντας την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πράγματι, εκτός από τις πρόσφατες προσπάθειες της Ελλάδας να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα μας, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Κύπρου ανακοίνωσε επίσης ότι θα διεξαγάγει έρευνα (σ.σ. για το Nautical Geo λένε) με τρόπο που θα παραβιάζει τα δικαιώματα της ‘ΤΔΒΚ’ και της υφαλοκρηπίδας της χώρας μας από τις 3 Οκτωβρίου, με πλοίο με σημαία Μάλτας, ιταλικής ιδιοκτησίας. Η ελληνοκυπριακη διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μια νέα γεώτρηση στα νότια του νησιού τον Νοέμβριο

Όλες αυτές οι μονομερείς ενέργειες θα αυξήσουν την ένταση και θα απειλήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Γίνονται τα απαραίτητα βήματα στο πεδίο και στο τραπέζι ενάντια σε αυτές τις μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης και επισημαίνεται σε τρίτες χώρες ότι δεν πρέπει να αποτελούν όργανο αυτών των δράσεων.

Η χώρα μας θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τόσο τα δικά της όσο και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ στην Ανατολική Μεσόγειο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.