Τέλος τα SMS στο 13033 – Μετακίνηση εκτός νομού με self test

0
39

Η μετακίνηση εκτός νομού, τα self tests και τα πρακτικά προβλήματα. Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να μπει οριστικό τέλος στην υποχρέωση αποστολής SMS για μετακινήσεις στο 13033 και για το λιανεμπόριο και τα πολυκαταστήματα στο 13032.

Στην αυριανή, τακτική απογευματινή ενημέρωση, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει εκτός απροόπτου τα επόμενα βήματα της πορείας προς τον πλήρη απεγκλωβισμό από το lockdown όπως την μετακίνηση εκτός νομού.

Μετά την επιστροφή των μαθητών του δημοτικού και του γυμνασίου στις σχολικές αίθουσες, η επόμενη αλλαγή θα είναι η άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό, καθώς, όπως άπαντες συνομολογούν, δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ελεύθερα στη χώρα οι τουρίστες που θα έρθουν από τις 15 Μαίου, και οι πολίτες να μην έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό η απελευθέρωση των μετακινήσεων να ξεκινήσει μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή από τις 14 Μαΐου.

Το μεγάλο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι υπό ποιες προϋποθέσεις θα γίνει η άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων, τόσο προς την ενδοχώρα, όσο όμως και προς τα νησιά.

Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, οι επιστήμονες αναζητούν την ασφαλέστερη «οδό», η οποία θα διασφαλίσει ότι οι μετακινήσεις δεν θα αποβούν εστία υπερμετάδοσης του ιού από το Λεκανοπέδιο προς την περιφέρεια και τούμπαλιν.

Μάλιστα, μέλη της Επιτροπής αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαφορετικές προϋποθέσεις για τις οδικές μετακινήσεις και άλλες για τα ταξίδια με πλοίο. Ως επικρατέστερο εμφανίζεται το σενάριο να υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια self test για τις διαπεριφερειακές οδικές μετακινήσεις, αλλά όχι υποχρέωση, ενώ αντίθετα για τα ταξίδια προς τα νησιά, με πλοία ή με αεροπλάνα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η διενέργεια self test ή rapdi test, πριν από το ταξίδι. Εννοείται ότι και για τις δύο περιπτώσεις η επίδειξη της βεβαίωσης πλήρους εμβολιασμού θα δίνει το «πράσινο φως» χωρίς άλλο έγγραφο. .

Ενα κρίσιμο ερώτημα, πάντως, είναι αν θα διασφαλιστεί η ύπαρξη των απαιτούμενων self test, διότι από τη μέχρι στιγμή διαχείριση, είναι προφανές ότι ο σχεδιασμός προσκρούει στην αδυναμία της πολιτείας να προσφέρει τα απαιτούμενα αυτοδιαγνωστικά τεστ σε όλες τις κατηγορίες πολιτών που κρίνει απαραίτητο, ταυτόχρονα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να εφοδιαστούν μαθητές και καθηγητές με τεστ, σταμάτησε για λίγο η χορήγησή τους από τα φαρμακεία στους δημοσίους υπαλλήλους. Αν τελικώς η πολιτεία αποφασίσει ότι θα είναι υποχρεωτική η χρήση τους πριν από τα ταξίδια, τότε θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση των πολιτών. Διότι σε διαφορετική περίπτωση, οι αντιδράσεις – και δικαίως – θα είναι μεγάλες.
Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να μπει οριστικό τέλος στην υποχρέωση αποστολής SMS για μετακινήσεις στο 13033 και για το λιανεμπόριο και τα πολυκαταστήματα στο 13032. Επίσης σταματά το click inside και το click away και οι καταναλωτές θα προσέρχονται ελεύθερα στα καταστήματα.

Το ωράριο κυκλοφορίας θα παραταθεί κατά τουλάχιστον μία ώρα, ενδεχομένως και έως τις 12.30 και αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.