Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Πανεύκολα τυροψωμάκια χωρίς μίξερ – Σνακ για όλες τις ώρες

0
58

Αφράτα ψωμάκια πανεύκολα γεμιστά με τυρί που λιώνει. Η ζύμη για τα τυροψωμάκια δεν χρειάζεται μίξερ. Είναι ιδανικά για σνακ στο σχολείο ή το γραφείο.

Τρώγονται σκέτα όταν είναι ζεστά αλλά μπορείς να τα ανοίξεις και να τα γεμίσεις με ό,τι σου αρέσει για σάντουιτς. Τα ψωμάκια που θα μείνουν, είναι ιδανικά να τα κόψεις στη μέση, να τα φρυγανίσεις και να σερβίρεις με αυγά ποσέ.

Αφράτα ψωμάκια πανεύκολα γεμιστά με τυρί που λιώνει. Η ζύμη για τα τυροψωμάκια δεν χρειάζεται μίξερ. Είναι ιδανικά για σνακ στο σχολείο ή το γραφείο. Τρώγονται σκέτα όταν είναι ζεστά αλλά μπορείς να τα ανοίξεις και να τα γεμίσεις με ότι σου αρέσει για σάντουιτς. Τα ψωμάκια που θα μείνουν, είναι ιδανικά να τα κόψεις στη μέση, να τα φρυγανίσεις και να σερβίρεις με αυγά ποσέ. Σου προτείνω να φτιάξεις πολλά και να τα διατηρείς στην κατάψυξη.

Υλικά Συνταγής

2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ

.1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. κοφτό μαγιά σκόνη

1/2 κ.γ. αλάτι

1 φλ. γάλα

1 κ.γ. βούτυρο

1 φλ. τριμμένο τυρί που λιώνει

Λίγο λάδι για το μπολ

Διάλυμα αβγού για επάλειψη

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα τυροψωμακια

Ξεκινάμε συγκεντρώνοντας τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας. Στη συνέχεια για τυροψωμακια,

Σε ένα μπολ βάζουμε το 1 φλ. αλεύρι την ζάχαρη την μαγιά κι ανακατεύουμε με κουτάλι.Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το βούτυρο να ζεσταθούν ελαφρά.

Προσθέτουμε το αλάτι κι ανακατεύουμε. Προσοχή τα υλικά δεν πρέπει να κάψουν απλά να είναι χλιαρά. Η θερμοκρασία των υλικών δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 40 ºC.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν σε μαλακή ζύμη τα τυροψωμακια.

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή κι εύπλαστη.

Βάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ.

Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη κι αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα να φουσκώσει.

Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια 50 γραμ.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι 28χ18 εκατ.

Πλάθουμε σφαιρικά τα ψωμάκια και τα ακουμπάμε με μικρή απόσταση μεταξύ τους

Σκεπάζουμε κι αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 20-30’ να φουσκώσουν.

Αλείφουμε με διάλυμα αβγού για να γυαλίσουν ή τα αφήνουμε σκέτα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC αέρα στην μεσαία σχάρα για 20’ μέχρι να ροδίσουν.

Στα τελευταία 2 λεπτά του ψησίματος πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί στην επιφάνεια για λιώσει με την ζέστη του φούρνου.

Απολαύστε τα τυροψωμακια αυτα ζεστά είναι φανταστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.