9.7 C
Pátrai
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Πώς μπορείτε να πάρετε χρηματοδότηση έως 12.000 ευρώ για να κάνετε αλλαγές στη γειτονιά σας

0
52

Χρηματοδότηση έως και 12.000 ευρώ μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι που έχουν μια πρόταση για παρεμβάσεις και αναβάθμιση της γειτονιάς τους. Ο δήμος Αθηναίων κηρύσσει την έναρξη της β’ φάσης του προγράμματος αστικών παρεμβάσεων που αφορούν δημιουργικές προτάσεις για παρεμβάσεις μικρής κλίμακας σε κτίρια, δρόμους και γειτονιές της πόλης και αποτελεί μέρος του πιλοτικού προγράμματος ΠΟΛΗ² του δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε τρεις διαφορετικές ενότητες:

Α. Τη ΓΕΙΤΟΝΙΑ,

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του δεύτερου κύκλου της δράσης για τις παρεμβάσεις στην πόλη, διευκρινίζεται ότι ο θεματικός άξονας «ΓΕΙΤΟΝΙΑ» υποστηρίζει παρεμβάσεις που κάνουν χρήση αστικού εξοπλισμού, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε συγκεκριμένες ανάγκες, όπως:

– Χώροι καθισμάτων και κοινωνικοποίησης

– Κατασκευές φιλικές για παιδιά

– Κατασκευές εξυπηρέτησης σε χώρους αναμονής (συγκοινωνιών αλλά και εισόδους σχολείων, κέντρων υγείας, κ.ά.)

– Κατασκευές που ευνοούν τη δημιουργία περισσότερων σημείων πρασίνου

– Κατασκευές με δυνατότητα παραγωγής ενέργειας.

Β. Τον ΔΡΟΜΟ

Ο θεματικός άξονας «ΔΡΟΜΟΣ» υποστηρίζει παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι και επισκέπτες βιώνουν τον δρόμο ως δημόσιο χώρο, όπως:

– Φωτισμός δρόμου (εικαστικός και λειτουργικός)

– Συστήματα σκίασης

– Στοιχεία σήμανσης κατά μήκος των δρόμων.

Γ. Το ΚΤΙΡΙΟ

Ο θεματικός άξονας «ΚΤΙΡΙΟ» υποστηρίζει «πράσινες» παρεμβάσεις που θα λειτουργήσουν ως εστίες πρασίνου για την ευρύτερη γειτονιά, όπως:

– Αστικές καλλιέργειες

– Οριζόντιες ή κατακόρυφες φυτεύσεις στους κοινόχρηστους χώρους κτιρίων

– Βιοκλιματικές πράσινες όψεις σε μπαλκόνια και μεσοτοιχίες

– Μικροί κήποι σε αναξιοποίητα οικόπεδα και ακάλυπτους.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν πρόταση

Πρόταση μπορούν να υποβάλλουν όλοι κάτοικοι και επαγγελματίες της Αθήνας που έχουν κάποια ιδέα για αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση προς «…τους πολίτες της Αθήνας να συμμετάσχουν με δημιουργικές και ευφάνταστες προτάσεις».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (Ε.Α.Τ.Α.) και εντάσσεται σε ένα πλαίσιο δράσεων για την ενίσχυση της οικονομίας επισκεπτών της πόλης που υποστηρίζει η νέα σύμπραξη This is Athens & Partners, με την οποία ο δήμος Αθηναίων και δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς της πόλης (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Aegean και Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών) ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη της Αθήνας.

Ήδη οι προτάσεις που κατατέθηκαν στον α’ κύκλο της δράσης και πήραν έγκριση, βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

Οι πολίτες με νομική υπόσταση (σύλλογοι, σωματεία, ΜΚΟ, ελεύθεροι επαγγελματίες, εταιρίες κτλ.) αλλά και άτυπες ομάδες πολιτών μπορούν να ενημερωθούν για τη δράση για τις παρεμβάσεις στην πόλη και να κατεβάσουν την αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα: www.polis2.thisisathens.org

Πού κατατίθενται οι προτάσεις και ποια είναι η διορία

Οι αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν σε έντυπη μορφή στα γραφεία της Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε., επί της οδού Ξενοφώντος 7, 1ος όροφος μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2018 στις 16:00.

Παράλληλα, μέσω των λογαριασμών του ΠΟΛΗ² -This is Athens στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook.com/polistotetragonoinstagram.com/polistotetragono ) θα ανακοινώνονται οι υποστηρικτικές συναντήσεις με την ομάδα έργου του προγράμματος και τους επιμελητές του εκάστοτε θεματικού άξονα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.