Περισσότερα από 1 εκατομμύρια SMS στάλθηκαν στο 13033 την πρώτη μέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ποια είναι τα συμπληρωματικά μέτρα τις επόμενες μέρες

0
75

Το τεστ της πρώτης ημέρας απαγόρευσης κυκλοφορίας είχε θετικά αποτελέσματα, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών συμμορφώθηκε απόλυτα με τα νέα μέτρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, χθες εστάλησαν στο 13033 περισσότερα από 1 εκατομμύριο μηνύματα, με τα 650.000 από αυτά να είναι σωστά και να εξυπηρετούν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους, με βάση τα όσα προβλέπει η απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό των μετακινήσεων.

Το σύστημα για τα κινητά, που στήθηκε εκ του μηδενός και υπό άκρα μυστικότητα, φαίνεται να απέδωσε και πλέον είναι έτοιμο να αντεπεξέλθει σε ακόμα περισσότερα αιτήματα, όσο με το πέρασμα των ημερών οι πολίτες θα εξοικειώνονται όλο και πιο πολύ. Πολύ ενθαρρυντική είναι και η ανταπόκριση που υπάρχει στην πρωτοβουλία για εθελοντισμό, στη μάχη με τον κορωνοϊό, καθώς ήδη 5.000 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα ethelontes.gov.gr. Καθοριστικό δεκαήμερο Καθοριστικό είναι το επόμενο δεκαήμερο για τα ισχύοντα μέτρα

. Η καμπύλη εξάπλωσης του ιού θα κρίνει αν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί αποδίδουν ή αν χρειάζονται περισσότερες δράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης. Υπάρχουν ήδη σχέδια για αυστηρότερα μέτρα, όμως προς το παρόν παραμένουν στο συρτάρι. Υπουργικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης

Για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, με κύριο θέμα τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού και τις συνέπειές τους. Τον πρώτο λόγο θα έχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Κικίλιας θα περιγράψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, θα παρουσιάσει τις τελευταίες εκτιμήσεις των επιστημόνων για την πορεία εξάπλωσης της πανδημίας και την τιτάνια προσπάθεια που γίνεται για να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, ώστε να αντεπεξέλθει στην πίεση που θα δεχθεί από την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να σταθεί στη πορεία υλοποίησης των μέτρων περιορισμού και τα αποτελέσματα από τους ελέγχους που έχουν γίνει. Είναι αυτός, άλλωστε, που έχει την ευθύνη για την εφαρμογή τους και την παρακολούθηση των ελέγχων που γίνονται. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα ενημερώσει για τις επιπτώσεις στην οικονομία και τα μέτρα που έχει λάβει ήδη η κυβέρνηση, αξιοποιώντας περίπου 10 δισ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων. Βέβαια στην οδό Νίκης γνωρίζουν ότι η κρίση θα αφήσει βαθιές πληγές στην οικονομία και σύντομα θα κληθούν «να βγάλουν κι άλλους λαγούς από το καπέλο» προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις.

Για τον λόγο αυτό γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία για επιπλέον μέτρα στήριξης, το μέγεθος των οποίων θα εξαρτηθεί από το διάστημα του «shutdown» που έχει επιβληθεί και τις αποφάσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνταγογραφήσεις μέσω ίντερνετ Κομβικό ρόλο στην πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού διαδραματίζει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έχει αναλάβει να βρει «ψηφιακές λύσεις» στα προβλήματα που δημιουργεί η καραντίνα και να τρέξει την ψηφιακή μετεξέλιξη του κράτους με ταχείς ρυθμούς, θέματα τα οποία θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο. Εφόσον οι μετακινήσεις των πολιτών πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο, καθώς και οι επισκέψεις στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, όταν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, θα δοθεί λύση και με τη συνταγογράφηση των φαρμάκων. Πλέον η όλη διαδικασία θα γίνεται απλά μέσω του κινητού τηλεφώνου ή του υπολογιστή. Την Κυριακή αναμένεται να είναι έτοιμη η πλατφόρμα όπου οι ασθενείς θα μπορούν να λάβουν ηλεκτρονικά τη συνταγή από τον γιατρό τους και στη συνέχεια να πάνε στο φαρμακείο και να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Ταυτόχρονα, συγκεντρώθηκαν σε ένα portal, το gov.gr, όλες οι ψηφιακές λειτουργίες του Δημοσίου ενώ πρόσφατα προστέθηκε η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής υπεύθυνης δήλωσης και εξουσιοδότησης. Στο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιαστεί ο τρόπος που θα γίνονται δεκτές από όλα τα υπουργεία και τις υπηρεσίες τους. Τέλος, θα εξηγηθεί η νέα λειτουργία για ψηφιακή υπογραφή των νομοσχεδίων από τους υπουργούς, επιταχύνοντας έτσι τις διαδικασίες, ειδικά αυτή την περίοδο, όπου απαιτείται η συχνή έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, τις οποίες πρέπει να υπογράψει το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.