ΠΑΤΡΑ: Κόβουν το ρεύμα σε κλειστές επιχειρήσεις! Σάλος στην πόλη

0
158

ΤΗΛ: 2610-641444 – FAX: 2610-641233 ΚΙΝ: 6932-490444

«Βροχή» πέφτουν οι διακοπές ρεύματος το τελευταίο διάστημα στα κλειστά μαγαζιά εστίασης της Πάτρας.

Σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες για το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα τους, έχουν και αυτό:

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες το Επιμελητήριο Αχαΐας, έχει λάβει πάνω από οχτώ ειδοποιήσεις εμπορικών καταστημάτων για διακοπή του ρεύματος από τους πάροχους με τους οποίους συνεργάζονταν όταν τα μαγαζιά λειτουργούσαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι περισσότερες των περιπτώσεων αυτών των διακοπών ρεύματος αφορούν ιδιωτικές εταιρείες και όχι την ΔΕΗ.

Είναι γνωστό ότι τα μαγαζιά της εστίασης, έχοντας όλο αυτό το διάστημα κλειστά τα ταμεία τους, με εντολή της κυβέρνησης, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

Και μια από τις βασικές υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε την απαλλαγή τους από τα ενοίκια, για το διάστημα που τα καταστήματα είναι κλειστά, είναι οι λογαριασμοί του ρεύματος.

Πολλά από τα μαγαζιά της εστίασης έχουν αφήσει απλήρωτους τους λογαριασμούς του τελευταίου τριμήνου, μη έχοντας έσοδα από πουθενά για να μπορέσουν να τους τακτοποιήσουν.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες όμως παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις και το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών επιμένουν στην τακτική των διακοπών.

Η επιστολή Μαρλαφέκα

Για το θέμα έστειλε πριν από μερικές μέρες επιστολή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, στους αρμόδιους υπουργούς, ενημερώνοντας τους για τις περιπτώσεις αυτές και ζητώντας την παρέμβαση τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρλαφέκας στην εν λόγω επιστολή ζητά να υποχρεωθούν οι πάροχοι καθ΄όλη την διάρκεια του lockdown να υλοποιούν μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις και να ακυρώσουν τις όποιες αποφάσεις για διακοπή των παροχών. Παρόμοιο πρόβλημα έχει παρατηρηθεί και στα εμπορικά μαγαζιά που παραμένουν κλειστά, με τις υποχρεώσεις να “τρέχουν”.

Όμως οι διακοπές ρεύματος που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης που λόγω της ιδιοσυστασίας του έχει συνήθως πιο «φουσκωμένους» λογαριασμούς και που βρίσκεται κλειστός μεγαλύτερο διάστημα, είναι περισσότερες και απαιτούν μία παρέμβαση από το κράτος για να σταματήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.