Πάτρα: Από σήμερα πρωινές ώρες η τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά – Διαμαρτυρία Ενωσης Γονέων

0
86

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε πάρα πολλούς γονείς η απόφαση να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για τους μικρούς μαθητές από σήμερα τις πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους επικεφαλής της εκπαίδευσης στην Αχαϊα και διευθυντές σχολικών μονάδων, αποφασίστηκε οι μαθητές των δημοτικών σχολείων , αλλά και των νηπιαγωγείων που ανήκουν στην επικράτεια του Δήμου Πατρέων και τα μαθήματα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης να αλλάξουν ωράριο και να παρακολουθούν τα διαδικτυακά μαθήματά τους τις πρωϊνές ώρες.

Μάλιστα ήδη έχουν σταλεί σε γονείς ενημερωτικά μέιλ για την αλλαγή στις ώρες των μαθημάτων.

Η απόφαση αυτή, ωστόσο, έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλούς γονείς που έχουν και μεγαλύτερα παιδιά στο Γυμνάσιο ή το Λύκειο και μέχρι σήμερα παρακολουθούσαν τη διδασκαλία διαδικτυακά τις πρωϊνές ώρες.

“Πείτε μου πως ο γιός μου που πηγαίνει στο Γυμνάσιο θα παρακολουθεί τα μαθήματά του το πρωϊ , όταν και ο μικρός που είναι μαθητής στο Δημοτικό, θα πρέπει τις ίδιες ώρες να είναι στο κομπιούτερ; Πόσους υπολογιστές νομίζουν ότι διαθέτουν τα σπίτια;” έλεγε στο tempo24 αγανακτισμένος γονιός.

Αλλος γονιός ανέφερε “Πως ένα παιδί της πρώτης ή της δευτέρας δημοτικού θα κάνει μάθημα μόνο του, γιατί οι γονείς του δουλεύουν;”

Δείτε ένα απο τα μέιλ που έφθασε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σήμερα το απόγευμα σε γονείς.

Διαμαρτυρία Ενωσης Γονέων Δήμου Πατρέων

Εντύπωση προκαλεί η απόφαση του διευθυντή Α/βαθμιάς Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, αγνοώντας από τη μία την νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με το ΦΕΚ-Β-0544/14.11.2020 αλλά και αδιαφορώντας για τις οικογένειες των παιδιών, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία της Α/βάαθμιας εκπαίδευσης κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Εκτός από γονείς, είμαστε και εργαζόμενοι. Καλούμαστε κάτω από αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες να διαχειριστούμε, την εργασία μας, είτε εξ’ αποστάσεως είτε δια ζώσης, την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών της Β/βάθμιας εκπαίδευσης αλλά και το άγχος για το αν οι μικροί κυρίως μαθητές της Α/βάθμιας εκπαίδευσης θα καταφέρουν να συνδεθούν και να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα χωρίς την επίβλεψη μας.

Είναι εξασφαλισμένες οι άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς των μικρών μαθητών που εργάζονται πρωινές ώρες. Με μια κυβέρνηση που έχει αφήσει στο έλεος τις οικογένειες των μαθητών, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανισότητες στην εκπαίδευση τους. Από την άλλη είναι γνωστό σε όλους μας η αδυναμία των εταιρειών ώστε να παρέχουν internet χωρίς προβλήματα λόγω φόρτου των δικτύων. Ποιος θα αναλάβει άραγε την ευθύνη, όταν σε πολλές οικογένειες πρέπει να συνδέονται ταυτόχρονα στην πλατφόρμα webex μαθητές της Α/βάθμιας και της Β/βάθμιας εκπαίδευσης αλλά και οι γονείς που εργάζονται εξ’ αποστάσεως (τηλεργασία).

Τα προβλήματα είναι σε όλους μας γνωστά! Μέχρι χθες, ο Διευθυντής Α/βάθμιας εκπαίδευσης ήταν μέσα στις σχολικές αίθουσες και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που καλούνταν να αντιμετωπίσει και ο ίδιος. Απορούμε λοιπόν, πως αγνόησε την επιστολή της ‘Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων η οποία, εξέφραζε την επιθυμία της πλειοψηφίας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας, καθώς και τις θετικές εισηγήσεις Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, να συνεχιστεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία όπως έγινε την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου από της 14:10μ.μ.-17:20 μ.μ., ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα για τα παιδιά μας.

Καλούμε τους υπευθύνους να σταθούν στο πλάι μας, να καταλάβουν τις ανησυχίες μας, να δώσουν ΑΜΕΣΗ λύση στο πρόβλημά μας ,να επανεξετάσουν την απόφασή τους, ώστε να μην δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα στις ήδη επιβαρυμένες οικονομικά και ψυχολογικά οικογένειες των μαθητών. Γ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.