Οργισμένοι οι γιατροί του Νοσοκομείου Μεσολογγίου: «Πώς να καλύψουμε τους εμβολιασμούς χωρίς δομές και προσωπικό;»

0
188

Το νοσοκομείο δεν αντέχει να σηκώσει το «βάρος» – Οι πολίτες ταλαιπωρούνται

Καταπέλτης είναι η καταγγελία των εργαζομένων γιατρών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου οι οποίοι όπως αναφέρουν έχουν φορτωθεί το βάρος όλων των εμβολιασμών χωρίς να έχουν καν υποδομές και προσωπικό.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός για την διεξαγωγή των εμβολιασμών στο νοσοκομείο είναι ανέφικτος. Όπως καταγγέλλουν είναι απαράδεκτο να μετατρέπουν το νοσοκομείο σε σε δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας –εμβολιαστικό κέντρο ενώ θα μπορούσαν αντίθετα να οργανώσουν εμβολιαστικά κέντρα «με ανθρώπινες συνθήκες για τους πολίτες, τεχνικά υλοποιήσιμες, με καλύτερο συντονισμό και λειτουργία των ΚΥ, εμπλοκή των Δήμων και δημιουργία δομών εμβολιασμού εκτός Νοσοκομείων, όπως εφαρμόστηκε σε πολλές άλλες πόλεις».

«Η ανικανότητα των διοικούντων να οργανώσουν τον εμβολιασμό του πληθυσμού – την πιο σημαντική ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του Covid-19 στην χώρα μας – έχει οδηγήσει ,από την στιγμή της έλευσης των εμβολίων, στο φόρτωμα αυτού του έργου στα Νοσοκομεία. Ένα έργο καθαρά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , το όποιο η ανικανότητα, η ανοργανωσιά και η απροθυμία τους να υπάρχουν δομές ΠΦΥ και να στελεχωθούν με προσωπικό, το φόρτωσαν με αυθαίρετες αποφάσεις στα Νοσοκομεία. Χωρίς να λογαριάσουν προσωπικό, χώρους, υποδομές… Αποτέλεσμα πολλά Νοσοκομεία να στενάζουν και να δυσλειτουργούν ως δομές Δευτεροβάθμια φροντίδας Υγείας υπό το βάρος των εμβολιαστικών κέντρων.

«Σε ποιο χώρο; Με ποιο ιατρικό προσωπικό;»
Στο Νοσοκομείο μας η μη ύπαρξη χώρων (λόγω του κτηριακού «σχεδιασμού» … ) οδήγησε ήδη σε διόλου κολακευτικά δημοσιεύματα για το δημιουργούμενο συνωστισμό στις δύο εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν μέχρι σήμερα. Σαν να μην έφτανε αυτό οι «αρμόδιοι», πάλι με ντιρεκτίβες χρεώνουν στο Νοσοκομείο μας άλλες έξι εμβολιαστικές γραμμές.

Σε ποιο χώρο; Με ποιο ιατρικό προσωπικό; Με ποιες επισκέπτριες Υγείας; Προβληματίζει κανέναν από αυτούς που δίνουν τις εντολές; Από ό,τι φαίνεται όχι… Οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού και θα αναζητούν ευθύνες για την ταλαιπωρία τους από τους εργαζόμενους, που θα βρίσκουν μπροστά τους καθώς και συνολικά από ένα Νοσοκομείο, που εκ των πραγμάτων αδυνατεί να ανταποκριθεί λόγω της ακαταλληλότητας των χώρων και της υποστελέχωσης.

Η λειτουργία των 8 γραμμών στο ΓΝΜ:

Είναι εκτός των καθηκόντων του Νοσοκομείου, αφού είναι έργο της Π.Φ.Υ. Η μη στελέχωση και η ανικανότητα συντονισμού των πολυάριθμων Κ.Υ. του Νομού, δεν σημαίνει ότι πρέπει και μπορεί να φορτωθεί το έργο του εμβολιασμού στη Ν.Μ.Μεσολογγίου.
Προκαλεί δυσλειτουργία στο Νοσοκομείο μας, αφού οι ολιγάριθμοι γιατροί είναι αδύνατον να καλύψουν τις 8 γραμμές ενώ ταυτόχρονα λείπει και το λοιπό προσωπικό (επισκέπτριες υγείας, νοσηλευτές) που απαιτείται. Εκτός αν κλείσουν τα τμήματα και οι κλινικές και γίνει όλο το Νοσοκομείο… εμβολιαστικό κέντρο.
Αντίκειται σε κάθε κανόνα τήρησης αποστάσεων και μη συνωστισμού αφού ο διαθέσιμος χώρος δεν είναι ο κατάλληλος και είναι ανεπαρκής για να τηρηθούν στοιχειωδώς τα μέτρα που η ίδια η κυβέρνηση ζητάει να τηρούν οι πολίτες.
Είναι παράλογη όταν μεγάλα Νοσοκομεία όπως, π.χ. το Πανεπιστημιακό Πάτρας και ο Άγιος Αντρέας έχουν τις μισές εμβολιαστικές γραμμές. Νοσοκομεία με εκατοντάδες ιατρικό και χιλιάδες λοιπό προσωπικό κάνουν ένα κλάσμα όσων καλείται να κάνει η Ν.Μ.Μεσολογγίου.
Εξαιτίας όλων των παραπάνω είναι καταδικασμένη να δυσλειτουργήσει, να καταρρεύσει, χειροτερεύοντας το πρόβλημα επιτάχυνσης των εμβολιασμών αντί να το λύσει» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.