Μπιλ Γκέιτς: «Φάτε συνθετικό κρέας, θα το συνηθίσετε»

0
211

Ο Μπιλ Γκέιτς διευκρινίζει ότι η κατανάλωση συνθετικού κρέατος από τις ανεπτυγμένες χώρες, θα βοηθήσει τόσο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, όσο και την οικονομική ανάπτυξη του Τρίτου Κόσμου.

Ο Μπιλ Γκέιτς ταράζει για ακόμη μία φορά τα «νερά» με τις δηλώσεις του, καθώς συμβουλεύει τις ανεπτυγμένες χώρες να στραφούν στη κατανάλωση συνθετικού κρέατος.

Ο ιδρυτής της Microsoft σε συνέντευξη του, τονίζει πως εάν τα ανεπτυγμένα κράτη στραφούν σε εναλλακτικές πηγές τροφής -μεταξύ αυτών και το συνθετικό κρέας-, τότε όχι μόνο θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη του Τρίτου Κόσμου.

Με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο: «Πώς να αποφύγετε μια καταστροφή του κλίματος», μίλησε στο technologyreview.com.

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «νομίζω ότι όλες οι πλούσιες χώρες πρέπει να μετακινηθούν στο 100% συνθετικό βόειο κρέας. Μπορείτε να συνηθίσετε στη διαφορά γεύσης και θα έχει ακόμη καλύτερη γεύση με την πάροδο του χρόνου».

Παράλληλα, διευκρίνισε πως «δεν νομίζω ότι οι φτωχότερες 80 χώρες θα τρώνε συνθετικό βόειο κρέας. Πιστεύω ότι όλες οι πλούσιες χώρες πρέπει να μετακινηθούν στο 100% συνθετικό βόειο κρέας».

Παρόλα αυτά, ξεκαθαρίζει πως μπορεί μεν η ανθρωπότητα να αποτρέψει την καταστροφή μέσω τεχνολογικών επιτευγμάτων, αλλά αυτό που τελικά θα είναι καθοριστικό είναι οι κυβερνητικές πολιτικές.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει πως έχει αποδειχθεί μεν ότι η παραγωγή βόειου κρέατος συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στις εκπομπές του μεθανίου που συγκαταλέγεται στα αέρια του φαινομένου του θερμοκηπίου, όπως οι εταιρείες που εκπροσωπούν τον συγκεκριμένο τομέα της οικονομίας, έχουν αρκετή δύναμη, ώστε να μην λαμβάνονται οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Επίσης, ο Μπιλ Γκέιτς, μεταξύ άλλων μιλάει για το νέο του βιβλίο και τονίζει πως η καινοτομία θα το καταστήσει φθηνότερο και πιο πολιτικά εφικτό για κάθε έθνος να μειώσει ή να αποτρέψει τις εκπομπές.

Ταυτόχρονα, παραθέτει τρόπους με τους οποίους τα έθνη θα μπορούσαν να επιταχύνουν τη μετατόπιση, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών τιμών άνθρακα, των καθαρών προτύπων ηλεκτρικής ενέργειας, των καθαρών προτύπων καυσίμων και πολύ περισσότερων πόρων για έρευνα και ανάπτυξη.

Επιπλέον, ο Γκέιτς καλεί τις κυβερνήσεις να πενταπλασιάσουν τις ετήσιες επενδύσεις τους στη πράσινη τεχνολογία.

ΠΗΓΗ: technologyreview.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.