Μισθοί Βουλγαρίας στην Ελλάδα – Εργαζόμενους με 350 ευρώ θέλει το ΔΝΤ

0
55

Αυτή τη φορά μπαίνει μπροστά η ανεργία και η μείωση των τιμών. Για να ανοίξει η αγορά εργασίας, να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις και να μειωθούν οι τιμές οι εγκέφαλοι του ΔΝΤ ζητούν νέα μείωση μισθών και διευκόλυνση των απολύσεων στην Ελλάδα.

Έπεσε ξανά στο τραπέζι η μείωση του βασικού μισθού κάτω από τα 586, ενώ παράλληλα η χώρα καλείται να διευκολύνει τις ευέλικτες μορφές εργασίας.

Με λίγα λόγια ζητείται να πέσει ο μισθός, ίσως κατά 30 με 50 ευρώ και να δίδεται η δυνατότητα πρόσληψης εργαζόμενων για 4ωρη εργασία.

Επί της ουσίας ζητούν να ανοίξει ο δρόμος για στρατιές εργαζομένων με μισό μισθό, με 300 και 350 ευρώ το μήνα, χωρίς ασφάλιση και χωρίς καμία εργασιακή ασφάλεια, αφού οι επιχειρήσεις θα μπορούν κατά το δοκούν να απολύσουν και να προσλαμβάνουν.

Παράλληλα έρχεται η μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας για δράσεις σε ό,τι αφορά στην εργασία. Ως τα τέλη του έτους η χώρα θα πρέπει να φέρει αλλαγές σε ό,τι αφορά στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Ουσιαστικά προωθείται με τον τρόπο αυτό ένα νέο σχέδιο που θα αφορά την προσωρινή εργασία με στόχο οι επιχειρήσεις να μπορούν να αλλάζουν προσωπικό πιο εύκολα.

Όλα αυτά στο όνομα του κόστους εργασίας το οποίο θεωρείται ότι στην Ελλάδα παραμένει υψηλό και είναι αυτό το οποίο δεν επιτρέπει και μειώσεις στις τιμές των αγαθών και άρα επιβαρύνει και τον πολίτη αλλά και την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.