Με sms 2 στο 13033 και click away αγορές στα μαγαζιά τα Χριστούγεννα

0
448

Πως θα ψωνίσουμε στις γιορτές, ποια είναι τα «αγκάθια» της μεθόδου click away. Οι τηλεφωνικές παραγγελίες μία εναλλακτική λύση
Με κατ΄ εξαίρεση εξόδους ακόμα και για τις χριστουγεννιάτικες αγορές και μηνύματα sms στο 13033 θα περάσουμε τις γιορτές, όπως προκύπτει από τα μέχρις στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα και τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές που απομακρύνουν όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο άρσης του lockdown σύντομα. Προς το παρόν έχει ήδη «κλειδώσει» η παράταση των περιοριστικών μέτρων τουλάχιστον για μία αλλά πιθανότατα για δύο εβδομάδες έως και τις 14 Δεκεμβρίου.

Μεγάλο πλήθος των χριστουγεννιάτικων αγορών θα γίνει με τη μέθοδο «click away» ή όπως είναι πιο γνωστή «pick and collect», η οποία πρακτικά θα μπορούσε να εφαρμοστεί και πριν το άνοιγμα του λιανεμπορίου υπό την προυπόθεση ότι όλα τα καταστήματα θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις ψηφιακές απαιτήσεις αυτής της μεθόδου και δε θα ελλόχευε ο κίνδυνος για δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού.

Κι αυτό γιατί το click away, προυποθέτει ότι η παραγγελία θα γίνεται ηλεκτρονικά από τον καταναλωτή στο κατάστημα, το οποίο θα την ετοιμάζει και θα αποστέλλει γραπτό μήνυμα στον καταναλωτή ώστε να περάσει να την παραλάβει από το κατάστημα κατόπιν ραντεβού. Στόχος είναι με τον τρόπο αυτό να μειωθεί στο ελάχιστο η ανθρώπινη επαφή, αλλά και ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Sms στο 13033 για ψώνια τα Χριστούγεννα
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο καταναλωτής για την έξοδο αυτή θα αποστέλλει γραπτό μήνυμα στο 13033 με την ένδειξη 2, η οποία αφορά αγορές και σε περίπτωση ελέγχου θα επιδεικνύει το εν λόγω SMS μαζί με αυτό που του απέστειλε το κατάστημα για το ραντεβού παραλαβής ώστε να δικαιολογήσει και ενδεχόμενη μεγαλύτερη απόσταση από τον τόπο κατοικίας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.