Μετακίνηση από νομό σε νομό: Eπιτρέπεται για έναν ακόμα λόγο με νέα απόφαση

0
73

Προστέθηκε η δυνατότητα για υπερτοπική μετακίνηση σε ιδιωτικό νοσοκομείο Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν επιτρέπονται νωρίτερα από τις 10 Μαΐου, ωστόσο ο υφυπουργός Συντονισμού και Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, διευκρίνισε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι εκτός των υπόλοιπων λόγων που εξαιρούνται από την απαγόρευση, η υπερτοπική μετακίνηση επιτρέπεται όταν αφορά μετάβαση σε ιδιωτική δομή υγείας, όπως κλινική και νοσοκομείο, αλλά όχι σε ιδιώτη γιατρό.

Στην ΚΥΑ που εκδόθηκε προστέθηκε η δυνατότητα για υπερτοπική μετακίνηση, με έγγραφο από ιδιωτικά νοσοκομεία, αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Πάσχα: Ποιοι επιτρέπεται να μετακινηθούν από νομό σε νομό
Υπενθυμίζεται ότι οι μόνοι λόγοι για τους οποίους επιτρέπεται η υπερτοπική μετακίνηση είναι:

μετακίνηση από και προς την εργασία, με τον τρόπο που προβλεπόταν. Σημειώνεται ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα προς πιστοποίηση της μετακίνησης για λόγους εργασίας προσδιορίζουν το χρόνο έναρξης και λήξης της μετακίνησης και διασταυρώνονται από τις αρχές ελέγχου με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη.
Όσον αφορά στους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, σημειώνεται ότι στην υπεύθυνη δήλωση ή βεβαίωση πρέπει να αναφέρεται συγκεκριμένα ο λόγος της μετακίνησης (π.χ. προγραμματισμένο ραντεβού σε συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία), ενώ ο συνολικός χρόνος της μετακίνησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 48 ώρες.

μετακίνηση για λόγους υγείας αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας, η οποία σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να πιστοποιείται από σχετικό έγγραφο της δομής.
εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας
μετάβαση σε κηδεία. Στην περίπτωση αυτή ο μετακινούμενος σε περίπτωση ελέγχου καλείται να επιδείξει -πέρα της σχετικής βεβαίωσης ή SMS με κωδικό 5- τα ακόλουθα έγγραφα: α) ληξιαρχική πράξη θανάτου και β) άδεια ταφής.
μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων. Σε αυτή την περίπτωση, ο μετακινούμενος γονέας υποχρεούται σε περίπτωση ελέγχου να επιδεικνύει α) αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, σε περίπτωση διαζυγίου ή β) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, σε περίπτωση διάστασης, καθώς και στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου.
Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός Περιφερειακής Ενότητας για τη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων από ιδιώτες με επίδειξη Ε9 για τη συγκεκριμένη περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.