«Θωρακιζόμαστε» για να μην… τρέχουμε – Η ΠΔΕ αγοράζει οικίσκους για νοσοκομεία και κέντρα υγείας

0
59

«Θωρακίζονται» επιπλέον νοσοκομεία και κέντρα υγείας στη Δυτική Ελλάδα, για τον κορωνοϊό.

Στο πλαίσιο της υπόσχεσης του Υπουργείου Υγείας, της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και των συναρμόδιων αρχών, προς τους πολίτες, ότι κανένας και καμιά δεν θα μείνει αβοήθητος εάν νοσήσει, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΣΥ.

Η Περιφερειακή Αρχή εισηγείται στο Συμβούλιο την προμήθεια 9 οικίσκων συνολικού προϋπολογισμού 90.000,00 ευρώ, «λόγω εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας και της αυξημένης ανάγκης ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας και των Νοσηλευτικών Μονάδων. Για τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τον περιορισμό της πανδημίας του covid».

Οι οικίσκοι, με το κατάλληλο προσωπικό, θα βοηθούν όπου και εάν παρίσταται ανάγκη. Σε εξετάσεις, για τεστ, για εμβολιασμό, σε έκτακτες περιπτώσεις. Θα συνδράμουν με όλους τους τρόπους στις παρεχόμενες υπηρεσίες, βοηθώντας του γιατρούς και τους νοσηλευτές των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Σαφώς, η όλη διαδικασία και προμήθεια έχει στόχο την βοήθεια εάν προκύψει ανάγκη, δεδομένου του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα. Βασίζεται στη λογική «καλύτερα να προλαμβάνουμε, παρά να θεραπεύουμε». Να είμαστε έτοιμοι δηλαδή για κάθε ενδεχόμενο. Στελεχωμένοι και περισσότερο σίγουροι.

Η Πάτρα αυτή τη στιγμή σηκώνει ένα μεγάλο ποσοστό του φορτίου της χώρας. Η διασπορά του κορωνοϊού είναι διευρυμένη, με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο και τον «Άγιο Ανδρέα» να πιέζονται έντονα, όμως να ανταποκρίνονται.

Το ΠΓΝΠ είναι νοσοκομείο αναφοράς και η ναυαρχίδα στη Δυτική Ελλάδα. Ως εκ τούτου θα τοποθετηθούν δύο οικισμοί.

Έμπρακτη στήριξη

Υπενθυμίζεται ότι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών στήριξης της τοπικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μεταξύ αυτών, είναι η

ενίσχυση των ΜΕΘ και των νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας με περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, χρηματοδότηση με 21 εκατομμύριων ευρώ, για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού από το ΠΕΠ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) Δυτικής Ελλάδας, προμήθεια με μέσα ατομικής προστασίας για τους υπαλλήλους της Περιφέρειας και όχι μόνο.

Επίσης, η Περιφέρεια ανέπτυξε τη διαδικτυακή πλατφόρμα, «Mένουμε Δυτική Ελλάδα», και μέσω αυτής και ενημέρωσε και ευαισθητοποίησε, στήριξε αλλά και ψυχαγώγησε τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας μέσα στην καραντίνα. Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιχορήγησε δήμους και μητροπόλεις της Περιφέρειας για την κάλυψη αναγκών ευπαθών κοινωνικών ομάδων (τρόφιμα, φάρμακα κλπ.) και ταυτόχρονα, συνεργάστηκε με το πανεπιστήμιο Πατρών και ιατρικούς συλλόγους για την προμήθεια και εκτέλεση μοριακών τεστ.

Που θα τοποθετηθούν

Οι οικίσκοι θα τοποθετηθούν στα εξής σημεία:

-Π.Γ.Ν.Π. «Παναγία η Βοήθεια» (δύο οικίσκοι)

-Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα

– Γ.Ν. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

-Κέντρο Υγείας Αιτωλικού

-Κέντρο Υγείας Αγρινίου

-Κέντρο Υγείας Βάρδας

-Κέντρο Υγείας Αρχ. Ολυμπίας

-Γ.Ν.-Κ.Υ. Κρεστένων

(από την εφημερίδα “Νεολόγος”).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.