Άρον-άρον «μάζεψε» η κυβέρνηση την σχεδιαζόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας στις 17:00 μετά τις οργισμένες αντιδράσεις πολιτών. Συστημικά μέσα διέρρεαν από το μεσημέρι πως θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίες από τις 17:00 κάτι που ξεσήκωσε κύμα οργής στα social media.
18:18 Κόβονται από αύριο το πρωί οι “άσκοπες” μετακινήσεις με μια σειρά κωδικών στο 13033.
Συγκεκριμένα το 2 και το 3 για Σούπερ Μάρκετ και Τράπεζα θα μπορεί να το στείλει κανείς για να μεταβεί μόνο μέσα στο Δήμο του και το πολύ σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σπίτι του όπου η εξυπηρέτησή του είναι εφτικτή.
Επίση με το 6 για γυμναστική μπορεί κανείς να μεταβαίνει μόνο με τα πόδια ή με το ποδήλατο. Τέλος για το 4, παροχή βοήθειας, θα απαιτούνται πληροφορίες που θα αποδεικνύουν το αληθές του μηνύματος.
Μέχρι τις 19:00 η κυκλοφορία πλέον στην Αχαΐα.
18:05 “Στο βαθύ κόκκινο η κατάσταση στην Αττική η οποία περνάει στο επίπεδο εφαρμογής έκτακτης ανάγκης”. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Στο σύστημα υγείας πιέζεται αφόρητα επί 19 ημέρες, είπε ο Υπουργός.
Το σχέδιο που ανακοίνωσε περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παραχώρηση από το στρατιωτικό νοσοκομείο Νίμιτσς 120 κλινών το οποίο μετατρέπεται σε no covid Νοσοκομείο και το Σισμανόγλειο αποκλειστικά σε covid. . Επίσης εθελοντικά παραχωρείται στο Δημόσιο το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, για περιστατικά εκτός κορωνοϊού. Σε δημόσια Νοσοκομεία αναλαμβάνουν έργο και ιδιώτες γιατροί.