Η Αυστρία αύριο «πετάει τις μάσκες» – Σ.Κούρτς:Αυστριακός Καγκελάριος: «Η στρατηγική μας ήταν περιορισμοί όσο χρειάζονταν όχι περισσότερο»

0
201

Η Αυστρία φαίνεται ότι γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που κερδίζει την ζωή πίσω καθώς την Παρασκευή ανακοινώνει νέο κύμα άρσης περιορισμών αλλά σε αντίθεση με την εδώ κυβέρνηση, ο Αυστριακός Καγκελάριος βάζει τέλος και στην μάσκα γιατί θέλει ο κόσμος να ξαναβλέπει ο ένας τον άλλον. Επίσης και αυτό είναι σημαντικό γιατί δείχνει μεγάλη πίστη στις αξίες της κοινωνίας και της ελευθερίας δήλωσε για το ζήτημα των εμβολίων: “Προσέχουμε την ελευθερία των πολιτών να την εξασφαλίζουμε και αφού προσφέραμε εμβόλια σε όσους ήθελαν αυτό σημαίνει ότι ξαναπαίρνουμε πάλι τις ζωές μας πίσω”.

Ας μην συγκρίνει κανείς με τους συνεχείς εκβιασμούς που ασκεί η κυβέρνηση εδώ για να εμβολιαστεί ο κόσμος (θέλει δεν θέλει).

Έτσι περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται ανακοινώσει την Παρασκευή, η Αυστρία, έπειτα από τις διαβουλεύσεις που θα έχει με τους κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων και με την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις σχετικές αποφάσεις θα προβλέπεται παράταση του ωραρίου λειτουργίας στην εστίαση, καθώς και μία κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπως σε γήπεδα ποδοσφαίρου και πως σε αυτό το πλαίσιο θα συζητηθούν οι κανονισμοί σε σχέση με γάμους και με τη δραστηριοποίηση σωματείων και συλλόγων.

00:00 / 00:20
Για την εστίαση πιθανόν να αποφασιστεί μία μείωση της απόστασης μεταξύ των ομάδων επισκεπτών από τα ισχύοντα δύο μέτρα σε μόνον ένα μέτρο, αλλά και η αύξηση του αριθμού των πελατών ανά τραπέζι.

Ο στόχος είναι να υπάρξουν τώρα ελαφρύνσεις «στους κανονισμούς για τήρηση απόστασης, στους περιορισμούς τετραγωνικών μέτρων και στην απαγόρευση της κυκλοφορίας» και επιπλέον, η κανονικότητα θα πρέπει να είναι σε μεγάλο βαθμό φυσιολογική το καλοκαίρι, όπως έχει δηλώσει ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, ωστόσο, κατά την άποψη του θα εξακολουθούν να υπάρχουν τομείς που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, όπως ο τομέας της Υγείας.

«Όταν θα έχουμε προσφέρει εμβολιασμό σε όποιον το θέλει, το κράτος θα έχει εκπληρώσει την αποστολή του, που θα σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα, στην ελευθερία, σε μια φυσιολογική ζωή», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ο καγκελάριος της Αυστρίας.

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ενεργεί πάντα σύμφωνα με την αρχή όσο το δυνατόν περισσότερη ελευθερία, τόσοι περιορισμοί όσο αυτό είναι απαραίτητο, και αυτή η στρατηγική, σε συνδυασμό με τα περιφερειακά μέτρα και τα μαζικά τεστ, έχει αποδείξει την αξία της».

Παράταση ωραρίου καταστημάτων στην Αυστρία ζητούν οι Πράσινοι

Σε σχέση με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, ο προερχόμενος από τους Πράσινους υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν φέρεται να υποστηρίζει μία παράταση του από τις 22.00 στις 24.00, γεγονός που φαίνεται ότι θα ενθουσιάσει τους ποδοσφαιρόφιλους ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και της δημόσιας τηλεοπτικής παρακολούθησης του.

Έπειτα από λίγο περισσότερο από έξι μήνες, μία σειρά περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αυστρία, είχαν αρθεί την περασμένη Τετάρτη, 19 Μαίου, από την οποία άνοιξαν και επαναλειτουργούν πλέον σε όλη τη χώρα οι τομείς της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού, κάτω από κάποιους κανόνες.

Οι τομείς αυτοί είχαν διακόψει τη λειτουργία τους στις 3 Νοεμβρίου 2020, που συνέπεσε να είναι την επαύριο της τρομοκρατικής επίθεσης με ισλαμιστικό υπόβαθρο, το βράδυ της 2ας Νοεμβρίου στο κέντρο της Βιέννης, με τέσσερις νεκρούς και 23 τραυματίες,

Στη βάση των νέων κανονισμών, μόνον τα νυχτερινά κέντρα παραμένουν κλειστά, μεγάλες εκδηλώσεις με περισσότερα από 1.500 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 3.000 άτομα σε εξωτερικούς χώρους απαγορεύονται.

Η προϋπόθεση για την είσοδο στην εστίαση είναι ότι κάποιος θα έχει υποβληθεί σε τεστ ή θα έχει αναρρώσει από τη νόσο ή θα έχει εμβολιαστεί. Στην εστίαση αλλά όχι στο λιανικό εμπόριο, θα υπάρχει απαίτηση καταγραφής στοιχείων για παραμονή εκεί άνω των 15 λεπτών της ώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.