Δυτική Αχαΐα: Τι κάνουμε – πού πάμε όταν έρθουν τα ρίχτερ;

0
324

Οχι εφήμερα, αλλά ούτε και «κατόπιν εορτής», δείχνει να ετοιμάζεται για κάποιο ισχυρό γεωλογικό φαινόμενο, η σεισμόπληκτη και πάντα σεισμογενής περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, που έχει νωπές ακόμα τις μνήμες από την επέλαση του εγκέλαδου το 2008, με πολλές πληγές της ακόμα να μην έχουν κλείσει.

Σε συνεργασία με το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ. Ταπεινός, δεν σταματά να οργανώνει τον Δήμο και να θωρακίζει τις τοπικές κοινωνικές, τουλάχιστον για το πώς ο κόσμος θα πρέπει να αντιδράσει μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό και φόβο, που είναι απολύτως φυσιολογικά στοιχεία, καταστροφικά όμως αν κανείς μείνει μέχρις εκεί.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ
Στο πλαίσιο αυτό, καταρχήν, ο Δήμος για την αμεσότερη καταγραφή ζημιών θα δημοσιοποιεί άμεσα τηλεφωνικό αριθμό, στον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται για να τις γνωστοποιήσουν (κυρίως οικοσκευών) αλλά και για να λαμβάνουν πληροφορίες επί σχετικών διαδικασιών, δικαιολογητικών, οικονομικές ενισχύσεις, κάλυψη πρώτων αναγκών κ.ά.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
Ο δήμαρχος και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου συντονίζουν το έργο της διάθεσης προσωπικού και μέσων, σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Αχαΐας, και πρώτιστο μέλημα τον ποιοτικό έλεγχο του Δικτύου Ύδρευσης, όπως και μ’ άλλες Υπηρεσίες την επικινδυνότητα δρόμων, ενώ μέσω του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου επεκτείνεται και στον συντονισμό φορέων, με αμοιβαία ενημέρωση, προληπτική απομάκρυνση πολιτών, προσωρινή διαμονή τους, ενεργοποίηση εθελοντών και άλλες βυποστηρικτικές δράσεις.

ΧΩΡΟΙ
Το «Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών» προβλέπει και την καταφυγή των δημοτών σε προκαθορισμένους χώρους συγκέντρωσης, όπως και εναπόθεσης μπαζών κατεδαφισμένων κτιρίων, όπως αυτός του δημοτικού οικοπέδου παραπλεύρως του Κλειστού Γυμναστηρίου Κάτω Αχαΐας.
Η επικαιροποίηση του πλάνου της Δυτικής Αχαΐας, που έγινε το 2020, συμπεριλαμβάνει τον πίνακα με τα σημεία συγκέντρωσης κατοίκων, τα οποία είναι:

  • Στάδιο ποδοσφαίρου επί της νέας εθνικής οδού, στην είσοδο της Αχαγιάς
  • Κλειστά Γυμναστήρια Κάτω Αχαΐας (έναντι εργοστασίου Φριγκοκλάς και Γυμνασίου)
  • Γήπεδα ποδοσφαίρου Δύμης προς παραλία Κ. Αχαΐας (τοποθεσία Σπάσμα), Νιφορεΐκων, Μαζαρακίου, Κρίνου, Ριόλου, Λιμνοχωρίου, Λακκόπετρας, Λάππα, Μετοχίου, Σαγαιίκων, Αρλας, Αλισσού, Βουπρασίου, Χαϊκαλίου και Ανω Σουδεναίικων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.