ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σας απέρριψαν την αίτηση για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ;;; Δείτε τι πρέπει να κάνετε!!!

0
60

a21

Καταρχήν τα στατιστικά: μέχρι και χθες το απόγευμα, είχαν απορριφθεί 408.000 αιτήσεις. Οι περισσότερες από αυτές, έγιναν για ουσιαστικούς λόγους: σοβαρή υπέρβαση του εισοδηματικού κριτηρίου ή του περιουσιακού κριτηρίου. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις αιτήσεων που απορρίφθηκαν για τυπικούς λόγους:

  1. Δεν αναγράφεται ο αριθμός του ρολογιού της ΔΕΗ
  2. Δεν έχουν δηλωθεί σωστά τα στοιχεία των φιλοξενούμενων ή των προστατευόμενων μελών. Για παράδειγμα, έχει αναγραφεί λανθασμένος ΑΦΜ
  3. Έχει γραφτεί λάθος τραπεζικός λογαριασμός με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η καταβολή του ποσού

Τι μπορεί να κάνει ο ενδιαφερόμενος σε αυτές τις περιπτώσεις; Να διαγράψει την αίτησή του και να την υποβάλλει εκ νέου. Όπως μαθαίνουμε από αρμόδια στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, κάθε χρήστης έχει δικαίωμα να σβήσει και να υποβάλλει εκ νέου μέχρι και πέντε φορές την αίτησή του.  Αν λοιπόν αντιληφθείτε ότι η απόρριψη οφείλεται σε λάθος, διορθώστε το και περιμένετε την επόμενη πληρωμή η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιουνίου.

Το 2ο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να …περιμένετε τον δεύτερο γύρο διανομής αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις 30 Ιουνίου. Ενδεχομένως και σήμερα, θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή για το μέρισμα, προκειμένου να αποφασίσει αν θα διευρύνει τα εισοδηματικά κριτήρια και πώς. Το tipπου έχουμε να σας μεταφέρουμε είναι το εξής: Κάντε οπωσδήποτε τη φορολογική δήλωση με τα εισοδήματα του 2013, ειδικά αν έχετε πτώση εισοδημάτων. Είναι πολλές οι πιθανότητες, οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν να επανεξεταστούν με βάση τα εισοδήματα του 2013 οπότε η αίτηση που απορρίφθηκε με βάση τα εισοδήματα του 2012, να γίνει δεκτή με βάση τα εισοδήματα του 2013. Ο συγκεκριμένος κανόνας θα ισχύσει οπωσδήποτε για τους μακροχρόνια ανέργους ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλες ομάδες με απόφαση της επιτροπής.

fpress

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.