ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΒΟΜΒΑ»: Στο γραφείο του Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες ο κανακάρης του Πρετεντέρη με αμοιβή 1.000 ευρώ το μήνα για «επιμόρφωση»! (ΦΩΤΟ)

0
57

prete1

Αίσθηση και πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο γιος του γνωστού δημοσιογράφου

και σχολιαστή του Mega Γιάννη Πρετεντέρη «επιμορφώνεται» αυτή την περίοδο και με αμοιβή 1.000 ευρώ το μήνα στο Γραφείο του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες, όπως διαβάζουμε στο press-gr.com

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

Απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών, 24 ετών ο Κωνσταντίνος Πρετεντέρης, έχει εγκατασταθεί πλέον μόνιμα για το σκοπό αυτό στη βελγική πρωτεύουσα προκειμένου να κάνει την «πρακτική άσκησή» του στο Γραφείο του Έλληνα Επιτρόπου ο οποίος κατά το παρελθόν (και όχι τώρα πια) δεχόταν την έντονη κριτική του δημοσιογράφου.

Ενδιαφέρον έχει πάντως ότι από την ώρα που έγινε γνωστή η πληροφορία από τα Παραπολιτικά, επιδιώκεται να αποτραπεί η αναπαραγωγή της ακόμη και στο διαδίκτυο, μολονότι και οι δύο πλευρές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στην υπόθεση και ότι η διαδικασία είναι διαφανής!

prete1

Μάλιστα στο σχετικό δημοσίευμα απάντησε ο Δ. Αβραμόπουλος υποστηρίζοντας τα εξής:
Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υφίσταται μια διαδικασία επιμόρφωσης νέων από χώρες της Ευρώπης, σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου αλλά και τρέχουσας πρακτικής.
Δεν πρόκειται για σχέση εργασίας και ούτε θεωρείται πρόσληψη. Και είναι διάρκειας ολίγου χρόνου.
Το λεγόμενο «Blue Book» είναι η βάση δεδομένων στην οποία καταγράφονται όλες οι αιτήσεις των νέων ευρωπαίων επιστημόνων, με βάση μια αξιολόγηση ηλεκτρονικού χαρακτήρα, που ετοιμάζεται από εξωτερική εταιρεία της Επιτροπής, η οποία καταγράφει και κάνει τις επιλογές, με βάση τα τυπικά κριτήρια του καθενός και της καθεμιάς υποψήφιας.
Τα χαρακτηριστικά της διάφανης και ανεξάρτητης αυτής διαδικασίας επιλογής είναι ότι καμία υπηρεσία δεν μπορεί να παρέμβει υπέρ ενός ή άλλου υποψηφίου.
Τα κριτήρια είναι οι σπουδές τους, τα ενδιαφέροντά τους και οι πρακτικές τους, καθώς και ο ανάλογος καταμερισμός μεταξύ εθνικοτήτων.
Όταν επιλεγούν, διανέμονται στα Γραφεία των Επιτρόπων, που κατά παράδοση, ένας τουλάχιστον πρέπει να μιλάει τη γλώσσα καταγωγής των Επιτρόπων.
Στο Γραφείο του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου έχουν επιμορφωθεί, τους περασμένους μήνες, σε θέματα μετανάστευσης, αλλά και γενικότερης εσωτερικής λειτουργίας της Επιτροπής, αρκετοί stragiaires διαφόρων εθνικοτήτων, από χώρες της Ένωσης.
Η θητεία των stragiaires είναι πεντάμηνη και η αποζημίωσή τους είναι περίπου στα 1000 ευρώ μηνιαίως.

prete2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.