ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”: Κλινική χωρίς γιατρούς, αλλά με διευθυντή

0
122

Ουζοθεραπευτηριον 47

 

 

 

«Εχουμε πάρα πολλές αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων, ασθενειών κλπ. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο μας βρίσκεται στα κατώτατα όρια από απόψεως ιατρικής στελέχωσης και θα επιδεινωθεί περαιτέρω διότι είμαστε αρκετοί οι οποίοι πλησιάζουμε στην συνταξιοδότηση. Το νοσοκομείο μας έχει αδειάσει από γιατρούς» μας περιγράφει ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας Φώτης Καρβελάς

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που μας έδωσε ο ίδιος για Το ιατρικό δυναμικό των παρακάτω κλινικών:
@ ΩΡΛ: Τρεις γιατροί εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε μόνιμη αναρρωτική άδεια, ο δεύτερος επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα και στην ουσία έχει απομείνει μόνος του ο διευθυντής ο οποίος καλείται να καλύπτει όλες τις εφημερίες του μήνα.
@Ορθοπαιδική: Τρεις γιατροί
@Γυναικολογική: Τρεις γιατροί
@Ουρολογική: Τρεις γιατροί
@Χειρουργική: Πέντε γιατροί
«Οπως γίνεται αντιληπτό από τα νούμερα αυτά η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Εάν δεν ανανεωθεί άμεσα το προσωπικό μας θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα. Ηδη αρκετές από τις εφημερίες καλύπτονται με αλχημείες. Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού είναι η βασική απειλή αυτή τη στιγμή για το νοσοκομείο μας» υπογραμμίζει ο κ. Καρβελάς εκφράζοντας τον προβληματισμό για τις συνθήκες υπό τις οποίες γίνεται συζήτηση επιστροφής των δύο νοσοκομείων (ΠΓΝΠ και Αγίου Ανδρέα) στο παλαιό, προ σεισμού, εφημεριακό καθεστώς.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.