Αγωγές κατά της Τράπεζας της Ελλάδας και της ΕΚΤ από τους μεριδιούχους της Αχαϊκής Συνεταιριστικής – Νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 20 Φεβρουαρίου

0
75

783739

Στην τελική φάση εισέρχονται οι ενέργειες του Συλλόγου Μεριδιούχων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας για την  υποβολή από αυτούς αγωγών αποζημίωσης κατά της Τράπεζας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την απώλεια  της αξίας των μεριδίων τους που προήλθε από την ανάκληση της αδείας του τοπικού πιστωτικού ιδρύματος και η οποία, όπως είναι γνωστό,  ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οι παραπάνω εξελίξεις οδήγησαν, όπως είναι γνωστό, στην παραπομπή, από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, 62 μελών της διοίκησης και στελεχών της Αχαϊκής Τράπεζας στη Δικαιοσύνη για κακουργηματική απιστία.

Η επί πολλά χρόνια ανοχή των παραπάνω εποπτικών οργάνων ως προς την κακοδιαχείριση της Αχαϊκής από τις διοικήσεις και τα στελέχη της οδήγησε στην κατασπατάληση των κεφαλαίων της και τελικά στο κλείσιμο της με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για 15.000 μεριδιούχους, οι οποίοι, πέρα από την εξανέμιση των κεφαλαίων τους απειλούνται και με πρόσθετες απώλειες, αφού θα κληθούν να πληρώσουν, λόγω της ευθύνης του τριπλασίου, πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που έχασαν.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνταξης των αγωγών από το δικηγόρο Αθηνών κ. Νικόλαο Ιωάννου για εκατοντάδες μεριδιούχους που τα μερίδια τους αντιστοιχούν σε μεγάλο  ποσοστό του συνολικού χαρτοφυλακίου της Αχαϊκής. Οι σχετικές αγωγές θα κατατεθούν μέσα στις επόμενες ημέρες στα διοικητικά δικαστήρια Αθηνών.

Στο μεταξύ ο Σύλλογος Μεριδιούχων, σε μια τελευταία προσπάθεια να κινητοποιήσει και άλλους μεριδιούχους  στην παραπάνω κατεύθυνση και δεδομένου ότι παραγράφεται το δικαίωμα υποβολής αγωγών στα μέσα του επόμενου μήνα, λόγω συμπλήρωσης πενταετίας από την ανάκληση της αδείας λειτουργίας της Τράπεζας,  πραγματοποιεί νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 στα γραφεία του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, στην πλατεία Γεωργίου Α΄, αριθ. 25, ώρα 18.00΄.  Διευκρινίζεται ότι η μη εμπρόθεσμη κατάθεση ατομικής αγωγής από καθένα από τους μεριδιούχους κατά των ανωτέρω εποπτικών οργάνων συνιστά οριστική απώλεια του σχετικού δικαιώματος.

Έκτακτη γενική συνέλευση

 

Με απόφαση του ΔΣ καλούνται τα μέλη του Συλλόγου σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών (Πλ. Γεωργίου  Α΄ , αριθ. 25α) με την εξής Ημερήσια Διάταξη θεμάτων:

1. Ενημέρωση για τις τελευταίες νομικές ενέργειες του Συλλόγου σχετικά με την προάσπιση των συμφερόντων των μεριδιούχων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας.

2. Προγραμματισμός νέων νομικών ενεργειών για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των μεριδιούχων.

Διευκρινίζεται ότι ο χαρακτήρας της Γεν. Συνέλευσης είναι ενημερωτικός και γι΄αυτό θα πραγματοποιηθεί στην ανωτέρω ημερομηνία ανεξαρτήτως απαρτίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.