Άρθρο Τσίπρα: Πώς θα διαχειριζόμασταν εμείς την πανδημία – Απίστευτη απάντηση της ΝΔ με φωτό του Πολάκη

0
423

Με εκτενές άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο “τι θα γινόταν αν ” ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην διαχείριση της πανδημίας, ο Αλέξης Τσίπρας, αποφαίνεται επί της ουσίας, ότι πέρα από το lock down, όλα τα υπόλοιπα θα τα διαχειριζόταν ο ίδιος και το κόμμα του, διαφορετικά.

Πιο συγκεκριμένα υποστήριξε ότι αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στα νοσοκομεία θα υπήρχαν 4.000 περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές, στα μέσα ατομικής προστασίας διατίμηση, χρηματοδότηση της εργασίας, επιθετική εξαγορά στρατηγικών επιχειρήσεων, δεν θα υπήρχαν υπουργοί να στήνουν δουλίτσες εκατομμυρίων, δεν θα έμπαινε η δημοκρατία σε καραντίνα κλπ.

Τι θα έκανε αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρό του:

– Στα νοσοκομεία θα είχαμε ήδη 4.000 περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές, γιατί δε θα είχε παγώσει η προκήρυξη για διορισμούς που είχαμε ήδη προγραμματίσει. Επίσης θα είχαμε πολλές χιλιάδες περισσότερα τεστ, στοχευμένα σε όλο το πληθυσμό, από τα δημόσια ερευνητικά ιδρύματα και όχι επί το πλείστον από ιδιωτικά κέντρα.

– Διατίμηση στα είδη ατομικής προστασίας, ενώ προτεραιότητά θα ήταν η επάρκεια τους στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

– Η χώρα μας δε θα ήταν η τελευταία στην ΕΕ σε έκτακτες δαπάνες ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας την περίοδο της κρίσης, όπως πρόσφατα ο ΠΟΥ αποκάλυψε, αλλά με δαπάνες ύψους ενός δις ευρώ, θα βρισκόταν πολύ ψηλά στον αντίστοιχο πίνακα.

– Θα είχε αξιοποιηθεί εγκαίρως με μέτρα οριζόντια και προληπτικά, το μαξιλάρι ρευστότητας των 37 δις ευρώ.

– Ο κόσμος της εργασίας και των επιχειρήσεων θα τροφοδοτούνταν ήδη από ένα γενναίο χρηματοδοτικό πακέτο 26 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 14 δις θα αφορούσαν άμεσες δημοσιονομικές παρεμβάσεις και τα υπόλοιπα 12 δις ενέσεις ρευστότητας μέσω εγγυήσεων δανείων.

– 8 δις χρηματοδότηση για τη στήριξη της εργασίας και όχι της αναστολής των συμβάσεων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Με την πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψή τους από το κράτος. Ενώ ταυτόχρονα θα στηρίζαμε τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με ποσό ανά μήνα ίσο με το 1/12 του περυσινού ετήσιου εισοδήματός τους.

– Οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων θα βρίσκονταν ήδη σε αναστολή για τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Δίπλα σε αυτό θα είχαν ανασταλεί οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση. Και θα είχαν δοθεί 3 δις μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ενώ θα παρείχαμε εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου ύψους 12 δις ευρώ, αντίστοιχα με το πρόγραμμα της ΕΚΤ.

– Θα είχε επεκταθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας και θα είχαν απαγορευτεί η πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του έτους, τουλάχιστον.

– Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δεν θα επιδοτούνταν ως εν δυνάμει άνεργοι με 533 ευρώ τον μήνα, αλλά θα καταβαλλόταν από το δημόσιο το σύνολο του μισθού τους και το δώρο Πάσχα.

– Αποτελεσματική στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού όχι μόνο όσοι έχουν ενεργές συμβάσεις, αλλά και όσοι εργάζονται εποχικά. Επιπλέον θα είχαν ενεργοποιηθεί με κρατική χρηματοδότηση πρόγραμμα εκατοντάδων πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, χωρίς συνωστισμό, και επίσης, θα είχε καταρτιστεί ειδικό κοινωνικό πρόγραμμα για τον χώρο του βιβλίου, του κινηματογράφου και του θεάτρου.

– Θα είχαν ληφθεί άμεσα μέτρα για την κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη ύψους 300 εκ ευρώ και θα είχε παραταθεί το επίδομα ανεργίας και ειδικής αποζημίωσης για τους ανθρώπους του τουρισμού, ενώ τώρα θα ήμασταν έτοιμοι να παρουσιάσουμε ειδικά προγράμματα επιδοτούμενου εσωτερικού τουρισμού για να καλύψουν μέρος της απολεσθείσας ζήτησης.

– Ταυτόχρονα θα αυξάνονταν κατά 50% τα αναπηρικά επιδόματα και το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Θα είχε δοθεί ειδικό επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ως μέρισμα ύψους 1,5 δις, για την κάλυψη των εργαζομένων σε επισφαλείς θέσεις εργασίας, ή των εργαζομένων με μπλοκάκια, με εργόσημο, αλλά και μη επιδοτούμενων ανέργων.

– Σχέδιο για την αποτροπή κατάρρευσης ή επιθετικών εξαγορών στρατηγικών επιχειρήσεων, με επενδύσεις στο μετοχικό κεφάλαιό τους, ακόμα και μέσω εθνικοποίησης.

– Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Ελλάδα θα είχε πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για την έκδοση του ευρωομολόγου, όχι μόνο ως ένα εργαλείο άσκησης οικονομικής πολιτικής, αλλά και ως μια βάση που θα διαμόρφωνε τις εξελίξεις για το μέλλον της Ευρώπης.

Η απίστευτη απάντηση της ΝΔ

Με μια φωτογραφία του Παύλου Πολάκη να καπνίζει εντός της αίθουσας του υπουργείου Υγείας, επέλεξε να απαντήσει η ΝΔ στο σημερινό άρθρο του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σημειώνει: “Η απάντηση στο σημερινό άρθρο του κ. Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών σχετικά με το τι θα γινόταν αν την υγειονομική κρίση του κορονοϊού διαχειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής:

Πολάκης

Η απάντηση Χαρίτση στη ΝΔ

“Ο Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινό του άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών, θέτει ορισμένα πολύ σοβαρά ζητήματα για τη διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας παραπέμπει σε διαδικτυακό τρολ: “Ο Πολάκης καπνίζει”. Η χυδαιότητα και η ένδεια επιχειρημάτων τους θα μπορούσε να είναι κωμική αν δεν ήταν επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας” ανέφερε απαντώντας ο κ. Χαρίτσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.